Мирчо Гандев
Потребител
Мнения: 190
Регистриран: 29 май 2016 08:35

Поздрави

01 яну 2017 11:33

Честита Нова година на всички форумци!
Да сте здрави и дано присъствието ви тук да бъде ползотворно за вас в професионално отношение.
Съвременното жепейство е сложна материя, която за мое най-голямо съжаление става все по-непонятна както за чиновниците които търкат столовете в менестерство на транспорта, така и за мениджърите които търкат същите мебели с дупето си в сградите на улица Вазов и на бул. Мария Луиза в град София.
Не по-понятна е тази материя и за служителите в учебните заведения които следва да се възползват от вашия ентусиазъм и любов към релсата и да ви обучат на съвременен занаят.
Те не са по-грамотни, повярвайте ми!
Ако си мислите, че в "Тодор Каблешков", в МЕИ или във "Архитектурата" на "Римската стена" в град София ке ви научат на съвременно жепейство, "надежда всяка оставете" .
Реалността в областите на строителството на автомагистрали и ремонтът на железопътните магистрали е очевАден!
Дефектно и професионално неграмотно строителство, още по-неграмотно проектиране и за капак крещяща некомпетентност в мениджъмънта по-специално на железопътния транспорт.
Настъпилата преди часове Нова 2017 година е тъжен повод да си сполним, че животът на компаниите БДЖ се скъси с още 1 година и че компаниите задължително ще престанат да съществуват след 3 години през 2020 година.
Ако се интересувате за причината за това, поводът за моето твърдение се крие в подписа който лично министър Ивайло московски положи в град Париж през месец ноември 2015 година под документа за присъединяването на България към т.н. "Четвърти железопътен пакет", който задължи страната да отвори железопътната си мрежа за неограничен достъп на всички железопътни превозвачи от страните които са членове на Европейския съюз.
Нека уважаемия инж. Деянов ме поправи ако греша, но това означава, че западноевропейските железопътни компании просто ще "дерайлират" нашите славни БДЖ-та от транспортния пазар, защото едва ли пътникът ще избере да се качи на влак на БДЖ за да пътува в раздрънкани и технически необезопасени вагони, които се теглят от още по-опасни и непредсказуеми локомотиви вместо да се качат на не много нови, но много добре поддържани ЕМВ-та и ДМВ-та.
Шо се касае до НКЖИ, по мои прогнози, западноевропейските пришълци ще наложат на НКЖИ да подпише много конкретен договор в който НКЖИ се задължава да изплаща неустойки на западняците ако по "технически" причини причини на компаниите закъснения на разписанията.
Вярно е, че проблеми с пътя и сигнализдацията винаги могат да възникнат, но да разрешаваш непрекъснато с години "прозорци" на едно и също място и да "изполваш" "прозореца" за повтаряне на все идни и същи ремонтни или пуско-наладъчни работи никой няма да ти разреши, защото това пречи на бизнеса.
А онези хора ще дойдат тука, защото разбират как се прави този бизнес и как да защитават правата си на такъв бизнес.
Така че да му мислят началниците и чиновниците от НКЖИ как ще плащат на чужденцитеу огромни пари за непрофесионализма си и най-вече откъде ще вземат тези пари при условие, че от Брюксел вече казаха: "Край на далаверата! След 2020 година никакви пари за помощи на ремонтите. Всеки да се оправя както знае и може."
И накрая: Млади хора, ако искате да станете съмремеенни железничари, за това има те две възможност.
Ако сте християни или не вярвате в Бог, най-доброто ви професионално образование което можете за получите се намира във Великобритания.
Ако сте мюсюлмани, най-доброто образовение за вас се намира в Саудитска Арабия, ако сте будисти се насочете към Китай.
Така че, нека професионалните мечти на всички участници да се изпълнят подобаващо през тази година!
Да сте жими и здрави за да реализирате тези мечти!
Друга възможност нямате.

Потребителски аватар
Loko
Поддръжка
Мнения: 88
Регистриран: 21 дек 2014 15:17
Местоположение: Стара Загора

Поздрави

04 яну 2017 16:23

За много години, и каквото е писано ще става.

vesko_jp
Мнения: 49
Регистриран: 25 авг 2013 10:23
Местоположение: dobrich bulgaria

Поздрави

04 яну 2017 20:01

За много години

ЕМВ32
Потребител
Мнения: 121
Регистриран: 20 юни 2016 10:23
Местоположение: България, Велико Търново

Поздрави

10 яну 2017 02:32

За много години!

nik
Мнения: 17
Регистриран: 19 ное 2015 21:00
Местоположение: Пловдив
Контакти: Сайт

Поздрави

10 яну 2017 19:39

За много години живи и здрави румени и засмяни

Върни се в “Нещата от живота | Matters of Life”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост