В град Ankara въведоха в редовна експлоатация Line M4 на метрото

Mr Recep Erdoğan, който е президент на Turkey заедно с Mr Binali Yildirim, който е министър-председател на страната, с Mr Ahmet Arslan, който е Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı и с Mr Melih Gökçek, който е Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı въведе в редовна експлоатация на January 5, V-тата метролиния на столицата.
Line M4 е дълга 10.6 km и по трасето и са построени 11 метростанции.
Новото метротрасе тръгва на North от предградието Kizilay и върви по трасето на метролиниите Batıkent Metrosu (M1) и Koru Metrosu (M2) от метромрежата Ankara Metrosu които пътуват за квартал Gazino макар че участъкът с дължина 1.4 km между предградието Kizilay и Центъра за култура Atatürk Kültür Merkezi (AKM) все още не е въведен в редовна експлоатация.
Времепътуването между Центъра за култура Atatürk Kültür Merkezi (AKM) и крайната Northern метростанция при сградата на казиното Şehitler-Gazino Durağ е 17 minutes.
Метролинията е проектирана за минимален интервал на движение на метровлаковете от 90 seconds.
Пътниците ще се обслужват от парк нови метровлакове чието тягово електрозахранване ще се извършва по стандарта 750 V DC което ще се подава по 3-а релса.
Метровлаковете са произведени в завода на компанията CRRC Zhuzhou Electric Locomotive Co., Ltd. който е построен в големия град Sincan който се намира в границите на метрополията на град Ankara.