Мирчо Гандев
Потребител
Мнения: 190
Регистриран: 29 май 2016 08:35

Гърция

18 яну 2017 21:56

#000/2017. От компанията Ferrovie dello Stato Italiane S.p.A. (FS) подписаха договора за закупуването на компанията TrainOSE S.A.


Продължителната приватизация на ελληνικά национален железопътен оператор ΤραινΟΣΕ Α.Ε. направи важна крачка напред на January 18, когато Mr Renato Mazzoncini, който е главен изпълнителен директор на компанията Ferrovie dello Stato Italiane S.p.A. (FS) и Ο κ Αντώνης Λεούσης, който е главен изпълнителен директор на държавния фонд Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου Ιδιωτικής Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ) подписаха в град Αθήνα договора за продажбата на компанията.
Обвързващата оферта на компанията Ferrovie dello Stato Italiane S.p.A. (FS) за закупуването на 100% от собствеността на компанията ΤραινΟΣΕ Α.Ε. е €45 millions.
Офертата беше приета от борда на директорите на държавния фонд Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου Ιδιωτικής Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ) през месец July миналата year и след това сделката бе одобрена и от държавния орган Ελεγκτικό Συνέδριο στην Ελλάδα.
Компанията Ferrovie dello Stato Italiane S.p.A. (FS) беше 1-ственият кандидат който подаде обвързваща оферта за закупуването на компанията.
Приключването на сделката подлежи на одобрението на European Union (EU).
От държавния фонд Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου Ιδιωτικής Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ) информираха, че очакват от European Commission (EC) да закрие своето досие на продадената компания ΤραινΟΣΕ Α.Ε. в което досега се отразяваше отпусната и финансова помощ, която е в размер на €700 millions, като прехвърли по-късно дълга към инфраструктурния мениджър ΟΣΕ.
„Придобиването на компанията ΤραινΟΣΕ Α.Ε. представлява възможност за растеж и развитие както за компанията Ferrovie dello Stato Italiane S.p.A. (FS), която продължава да разширява своята дейност в чужбина, така и за σιδηροδρόμων στην Ελλάδα които вече ще могат да разчитат на всички пакети know-how and experience с които разполага компанията Ferrovie dello Stato Italiane S.p.A. (FS)”, съобщи Mazzoncini.
През 2015 year от компанията ΤραινΟΣΕ Α.Ε. са превозили 16 million passengers и са заработили чиста печалба от €2.7 millions при брутен приход от €130 millions.
В компанията работят 670 човека персонал.
Броят на обслужваните от нея пътнически влакове е около 300 на day.

Дата на публикацията в оригинал: 18 януари 2017 година

Мирчо Гандев
Потребител
Мнения: 190
Регистриран: 29 май 2016 08:35

Re: Гърция

06 апр 2017 09:57

#000/2017. Greece ще получи от European Parliament (EP) финансиране за свои релсови проекти

От European Commission (EC) информираха, че релсови проекти в Ελλάδα ще получат финансиране от кохезионните фондове на European Union (EU) по програмата за оказване на финансова помощ на страната за която е в размер на €1.3 billions.
Тези пари ще предоставят възможност на проекти чието изпълнеие е било започнато през финансовия период от 2007 year до 2013 year да могат да бъдат завършени през сегашния финансов период от 2014 year до 2020 year.
Над €730 millions ще получи проектът за довършването в град Θεσσαλονίκη на новата метролиния, метровлаковете по която ще се движат в режим „driverless”.
Довършването на І-воначалното метротрасе с дължина 9.5 km по което ще има построени 13 метростанции ще струва €407 millions.
В тази сума са включени и парите за доставката на необходимите 24 нови метровлака.
Очаква се новата метролиния да започне да превозва по 247,000 passengers на day и да намали автомобилния трафик в най-натоварената част на град Θεσσαλονίκη като намали и количеството на изхвърляните в атмосферата вредни въглеродни емисии.
Малко под €323 millions са предвидените пари за удължаването на метролинията до град Καλαμαριά който се намира на Southeast от град Θεσσαλονίκη.
Проектът за удължаването на Line 3 от метрото в град Αθήνα до 3-ото по големина στην Ελλάδα пътническо и товарно пристанище в град Πειραιώς ще получи финансиране в размер на €261 millions.
Проектът предвижда строителството на 6 нови метростанции и доставката на 17 нови метровлака.
Очаква се новото метроудължение да бъде въведено в редовна експлоатация през 2020 year и да предостави допълнителен превозен капацитет за 174,000 passengers.
Друга инвестиция от €58 millions е предназначена за разширяването на трамвайната мрежа на град Αθήνα до пътническото и товарно пристанище в град Πειραιώς с което превозният капацитет на трамвайната мрежа ще се увеличи с още 11,000 места.
Очаква се това да намали автомобилните тапи в града.
Проектът включва също така доставката на още 25 нископодови трамвая и изграждането на 13 нови трамвайни спирки.

Дата на публикацията в оригинал: 5 април 2017 година

Върни се в “Балканите”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта