nikodin
Мнения: 1
Регистриран: 06 мар 2017 23:31

Информация за съвременни вагони

06 мар 2017 23:40

Здравейте нов съм във форума и търся информация за някакви съвременни вагони. Студент съм в ЛТУ София и ми предстой да разработвам дипломна работа за обзавеждане на интериор. Реших, че ще бъде предизвикателство да направя обзавеждане на вагон, като идеята ми е да направя комфортен илуксозен вагон с няколко спални помещения и малък ресторант. За целта са ми нужни чертежи с размери на вагон(подходящ за такова обзавеждане) и мисля, че тук е най-подходящото място да ги намеря.
Дайте съвет кой модел вагон е най-подходящ.

Мирчо Гандев
Потребител
Мнения: 190
Регистриран: 29 май 2016 08:35

Re: Информация за съвременни вагони

07 мар 2017 09:19

Разгледай сайтовете не американските, канадските, австралийските и индийските компании за железопътен туризъм.
Обърни най-вече внимание на така наречените влак-хотели.
Чертежи едва ли ще намериш, те са интелектуална собственост на компанията която е разработвала интериорния дизаин на влака, така че напъни са сам да си измислиш нещата, още повече че подобно оборудване се прави изцяло по поръчка от определени специализирани фирми.
Не съм сигурен че в нашите ВУЗ-ове се преподават съвременните технологии за изпълнението на подобни проекти.
Това е в твоя полза, защото ако направиш достатъчно "шарен" интериор, твоите преподаватели непременно ще го приемат, защото те просто не са достатъчно квалифицирани да оценя от професионална гледна точка, но държат да демонстрират, че са специалисти.
Но, ако реално желаеш да станеш специалист по вътрешен дизаин на железопътни вагони, забрави името България и отивай да учиш занаята в други страни, като ти препоръчвам да се ориентираш от страните които съм ти написал по-горе.
Този занаят е много труден, защото такъв специалист трябва да бъде комбинация на висококвалифициран инженер по железопътни вагони, архитект по вътрешен дизаин и художник.
Данни за стандартите на габаритните размери на вагоните можеш да вземеш от сайта на UIC.
Принципно такива туристически влакови състави се изработват за по-евтино от стари стандартни пътнически вагони .

Успех в проекта!

Върни се в “Техническа част | Technical part”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост